Vemag Polska

Komory wędzarniczo-parzelnicze, komory parzelnicze i komory intensywnego schładzania

Komory AEROMAT do wędzenia i suszenia są perfekcyjnym kompletnym rozwiązaniem dla zastosowań przy różnorodnych rodzajach obróbki termicznej . Komora służy do zarumieniania, suszenia, wędzenia oraz parzenia, opcjonalnie może być dostosowana do pieczenia oraz wędzenia zimnym dymem.

Produkt_Tür offen.png

Komory parzelnicze VEMAG ANLAGENBAU służą do parzenia szynek gotowanych i kiełbas parzonych parą o niskim ciśnieniu, nadają się również do schładzania produktów pod prysznicem, jak również pasteryzowania produktów pakowanych próżniowo.

TOWERPOOL.png

 

TOWERPOOL firmy VEMAG ANLAGENBAU służy w szczególności do gotowania, pasteryzacji i schładzania w wodzie produktów szczelnie zapakowanych , produktów w wieżach oraz skrzyniach E1/E2.

parowki.JPG

Komory intensywnego schładzania są perfekcyjnym rozwiązaniem do schładzania produktów w kombinacji woda-powietrze-schładzanie. Kiełbasy i produkty mięsne oraz ryby, jak również inne produkty spożywcze są schładzane bezpośrednio za pomocą wody prysznicowej oraz zimnego powietrza po zakończonej obróbce termicznej na gorąco do temperatury końcowej . Po schłodzeniu produkty mogą być bezpośrednio podane do pakowania.