Vemag Polska

Systemy i urządzenia o działaniu półautomatycznym oraz ciągłym

AQUAMAT TWIN służy do pasteryzacji w kąpieli wodnej żywności zapakowanej  jak również do gotowania i schładzania produktów mięsnych zaklipsowanych w osłonce sztucznej.

komora.jpg

System AEROMAT VARIO został specjalnie rozwinięty do prowadzenia obróbki cieplnej produktów mięsnych oraz kiełbas w ruchu ciągłym. Za pomocą tych urządzeń można perfekcyjnie w pełni zautomatyzowym cyklu prowadzić proces od automatycznego załadunku i rozładunku poprzez suszenie, wędzenie, parzenie i schładzanie z zachowaniem wysokich wydajności.

TVA.png

Komory zespolone TVA służą do prowadzenia obróbki cieplnej od wędzenia po parzenie z wykorzystaniem automatycznego transportu wózków wędzarniczych z automatycznym ich przekazywaniem do komór intensywnego schładzania. Jest to perfekcyjne urządzenie do zarumieniania, suszenia, ciepłego lub gorącego wędzenia, parzenia parą i gorącym powietrzem a następnie automatycznego przekazania produktów na wózkach do zespolonej drugiej części komory intensywnego schładzania za pomocą wody prysznicowej oraz zimnego powietrza.